Szeptember végén

 2018.10.02. 13:02

Szeptember végén a költő is melankolikus hangulatba kerül, "de íme, sötét hajam őszbe vegyül már, a tél dere már megüté fejemet" verselé.

Így szeptember végére nekünk is nőtt az ősz hajszálaink száma, és talán azok voltak a szerencsésebb hajszálak, amelyek kihullottak, mielőtt megőszültek volna...

Pedig milyen szépen is indult a hónap! Az augusztust két győzelemmel zártuk, az új igazolások jól muzsikáltak, reménykedtünk a jó folytatásban - és jól is folytattuk. Rögtön szeptember elsején megszereztük első idegenbeli pontunkat, egy 0-0-ás döntetlen képében a Birmingham City otthonában. Ezután egy majd' két hetes bajnoki szünet következett a válogatott meccsek miatt, ezt jól használtuk ki, lévén hogy megszereztük első idegenbeli győzelmünket is, Freeman és Eze góljaival a Boltont vertük meg 2-1-re. A szekér szaladt továbbra is, szeptember 19-én a nagy dél-londoni riválist, a Millwall-t vertük a Loftus Roadon 2-0-ra, itt Luongo és Eze voltak a gólszerzők.

Szóval minden rendben lévőnek látszott, az ég kék, a fű zöld, galambok ültek a verebekhez.

Ezen az idilli állapoton még az sem rontott igazán, hogy a következő meccsen, szintén hazai pályán 1-0-ra kikaptunk a Norwich csapatától. Szoros, küzdelmes, amolyan klasszikus Championship meccs, ilyen vereség az alakulgató csapatnál belefér.

Viszont ami a következő meccsen történt, az nem fér bele semmibe; az idei szezonban először nagyon komolyan megsértődtünk, megharagudtunk a csapatra, elsősorban persze a menedzsmentre!

A Carabao Cup (ez a Liga kupa elnevezése jelenleg) harmadik fordulójában a harmadosztály egyik középcsapatához, a Blackpool-hoz látogattunk; itt már a legjobb tizenhat közé jutás volt a tét. Mondanunk sem kell, a csapat jelenlegi helyzetében ennek mekkora jelentősége van!
Amikor megláttuk a kezdőt, rögtön tudtuk, hogy ezt a sorozatot a QPR elengedte! A sztenderd kezdőcsapatból hiányzott Lumley, Leistner, Bidwell, Luongo, Freeman, Eze, Hemed, Wells, Rangel; nem csak a kezdőcsapatból, a keretből is. Rögzítsük: egy Manchester City-féle sztárcsapat mondhatja azt, hogy mi vagyunk a Premier League top favoritjai, amiképpen az FA Cup-nak és a Champions League-nek is; a negyedik számú sorozatban lehetőséget kapnak a fiatalok, a cserék, lássuk, ők mire képesek. A QPR azonban nem ilyen csapat! Egészen egyszerűen nem tehetjük meg mi azt, hogy bármelyik meccset is félvállról vegyünk!
A Blackpool persze kihasználta a lehetőséget, és 2-0-ra nyert, így ők jutottak a legjobb 16 közé. És hogy még keserűbb legyen a pohár, azóta az is kiderült, hogy az Arsenallal kerültek össze, méghozzá az Emirates-ben! Óriási lehetőséget szalasztottunk el, gondoljunk csak bele, majdnem hatvanezer ember előtt játszani egy minden bizonnyal tévés meccsen...

00_luongo.jpg                      Luongo a Millwall elleni góljának örül

Egészen biztosak vagyunk abban, hogy ez a vereség (főleg az elszalasztott lehetőség) mély nyomokat hagyott a csapatban, ennek tulajdonítjuk nagy részben az utolsó szeptemberi meccsen, a Swansea ellenin a 3-0-ás vereséget.

Szóval szeptember végére mi is melankolikus, depressziós hangulatba kerültünk.

Nézzünk egy-két csapat körüli történést!

A lapok azt írják, hogy a januári átigazolási időszakban a Queens Park Rangers "meg fogja hallgatni" a Matt Smith, Idryssa Sylla és Osman Kakay irányába érkező érdeklődéseket.

A sérüléséből felépülő Sean Goss és Grant Hall már teljes értékű edzésmunkát végez, Goss az U23-as csapatban teljes meccset is játszott, Hall a pályán volt a Blackpool elleni (gyászos) meccsen.

Sebastian Bassong (régebben Tottenham, Norwich) kameruni védő (32 éves) egy ideje már a csapattal készül, az U23-as csapat meccsein már szerepelt is, valószínűleg szerződést is kap

 

00_sebastien-bassong-schalke-2011.jpg                 Sebastian Bassong itt még Tottenham mezben

Sérülés körkép: nagy dolgok nincsenek, Darnell Furlong egyelőre épülget, Toni Leistner a Swansea elleni meccset kényszerült kihagyni, de a mai Reading elleni meccsen már játszani fog.

Át is tértünk az októberre, a verkli forog tovább, öt meccsünk lesz ebben a hónapban, idegenben a Reading és az Ipswich Town, hazai pályán a Derby, a Sheffield Wednesday és az Aston Villa az ellenfelek. Most azt gondoljuk, hogy inkább a két idegenbeli meccs a nyerhető, de tudjuk, ember tervez, Isten végez.

A bejegyzés trackback címe:

https://loftusroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9014277059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása