Nehéz az út

 2018.09.01. 12:42

Az idei szezonban megpróbálunk legalább havonta egyszer az adott hónap legfontosabb eseményeiről részletesebben is beszámolni - ezen törekvésünknek csak közmondásos lustaságunk szabhat határt. Következzék most a döcögős, nyögvenyelős szezonkezdet: augusztus.


Szokás szerint első helyen a szigorúan vett "labdarúgástól" távolabb eső, ámde nagyon fontos eseménnyel kezdjük a beszámolót. Augusztus 15-én Tony Fernandest Amit Bhatia váltotta a QPR elnöki székében. Bhatia volt már elnöke a csapatnak, a vezetőségnek eddig is tagja volt, most a teljes hatalmat átvette. Viszonylag fiatal - még nincs negyven éves - dúsgazdag vállalkozó, ráadásul veje a szintén tulajdonrésszel bíró Lakshmi Mittalnak, aki viszont a világ leggazdagabbjainak egyike. Érdekesség: az esküvőjük (mármint Bhatia és Vanisha Mittal esküvője) Versailles-ban volt, a költségeket hatvan millió fontra becsülték - a QPR-ra kiszabott büntetés negyvenkét millió font... Bhatia üzleti változtatásokat, lendületet, hatékonyságot ígért első nyilatkozataiban - majd meglátjuk...00_amitbhatia.jpg                                          Amit Bhatia

 

Az augusztusi meccseink előtt - mivel az átigazolási piac is lezárult augusztus 31-én - essen néhány szó a személyi változásokról! Legutóbbi bejegyzésünk idejében mindösszesen egy új igazolásunk volt, Tony Leistner ingyen érkezett hozzánk. Említettük már, hogy Angliában, idén először augusztus 9-én zárult az átigazolási piac; onnantól augusztus 31-ig már csak kölcsön lehet venni (adni) játékosokat, illetve szerződés nélküli játékosokat lehet igazolni. Mi jó pár játékost adtunk kölcsön, a teljesség igénye nélkül a kapus Seny Dieng a Stevenage-hez, Ryan Manning a Rotherham-hez, David Wheeler pedig a Portsmouth-hoz került.
Fontosabb persze, hogy hozzánk kik jöttek! Mivel a jobbhátvéd Furlong sérülése komolyabb lett, mint amilyennek első látásra tűnt, fontos volt a helyettesítése. Leigazoltuk a Swansea-tól távozó spanyol Angel Rangel-t; egyelőre fél évet írt csak alá. Harmincöt éves, tapasztalt, több mint százötven Premier League meccs van a lábában.
Az átigazolási szezon vége felé ugyanazon az egy napon két csatárt is kölcsön vettünk. Nakhi Wells (bermudai) a Burnley-től, Tomer Hemed (izraeli) a Brighton-tól érkezett hozzánk. Az utolsó napra is maradtak események, a Stoke-tól kölcsön vettük az amerikai középpályás-védőt, Geoff Cameront, míg közös megegyezéssel szerződést bontottunk Conor Washingtonnal, akit azon melegében leigazolt a Sheffield United. A keret tehát véglegessé vált, a januári átigazolási szezonból (mellékbüntetésként) mi ki vagyunk zárva.

00_geoff.jpg                                       Geoff Cameron

A szezont augusztus 4-én, Prestonban kezdtük, 1-0-ás vereséggel. A hazai bemutatkozás a Sheffield United ellen volt, itt Eze góljával vezettünk, végül 2-1-es vereség lett a vége, egy erősen véleményes tizenegyessel. A Carabao Cup első fordulóján egy sima 2-0-ás győzelemmel mentünk túl a Peterborough ellenében, Freeman és Wszołek góljaival.
Ami ezután következett, arra a "történelmi" jelző illik; sajnos, negatív értelemben. A West Brom elleni idegenbeli meccsünkön, 1-1-es félidőt követően (Lynch volt a gólszerzőnk) 7-1-es vereséget szenvedtünk! Igazi sokk volt ez, még akkor is, ha tudjuk, ilyesfajta "filmszakadás" megesik még a legjobbakkal is (hirtelen egy Manchester United - Arsenal 8-2; egy Manchester City - Manchester United 6-1; egy Manchester United - Roma 7-1; és persze a híres 2016-os VB elődöntő, a Németország - Brazília 7-1 jut eszünkbe). Ez a vereség mély nyomot hagyott a csapatban, a következő, hazai Bristol City ellen is csak kóválygott a társaság, 3-0-ás vereség lett a vége.

00_nahki.jpg                                        Nahki Wells

McClaren a következő meccsen a fiatal Joe Lumley-t állította a kapuba Ingram helyett, és a frissen igazolt két csatár, Hemed és Wells is a kezdőbe került, és végre meglett az első győzelem is, hazai pályán a friss igazolás Hemed góljával 1-0-ra vertük a Wigant. Lumley nemcsak a mezőny legjobbja lett, de a forduló válogatottjába is bekerült. Augusztus utolsó meccsnapján, 28-án a Carabao Cup második körében a Bristol Rovers csapatát vertük 3-1-re (Osayi-Samuel, Wszołek és Smith lőtték a gólokat). Időközben a Carabao Cup harmadik körének sorsolása is elkészült, és a harmadik ligás Blackpoolt kaptuk, ami könnyen verhetőnek tűnik, és kicsit izgatottak is lettünk, mert a legjobb 16 közé bekerülni kimondottan nagy dolog lenne a jelenlegi helyzetünkben.

00_hemed.jpg                            Tomer Hemed a gólját ünnepli

Szóval mit is gondoljunk az első hónapról? A beharangozóban azt írtuk, hogy nagyon sok tényezőtől függ a teljesítményünk, nagyon nehéz megtippelnünk, mire leszünk jók a szezonban. Az eddigi meccsek közül nekünk leginkább a Sheffield United elleni hazai vereség fáj, azt a meccset nyernünk kellett volna. A Preston tavaly két ponttal maradt el a play-off helyektől, a WBA tavaly még a Premier League tagja volt; ezeken a meccseken óriási csoda lett volna akár a pontszerzés is (a WBA elleni gólarány más tészta...). A két Liga Kupa meccs szép és eredményes játékot, és két győzelmet hozott. Tehát egyelőre nem ünneplünk, de nem is gyászolunk. Persze a hangulatunkra nagyon pozitív hatást gyakorolna, ha a mai napon, az első szeptemberi meccsünkön megszereznénk első idegenbeli győzelmünket a Birmingham City ellen, de erről majd csak a második hónapról szóló írásunkban ejtünk majd szót.

A bejegyzés trackback címe:

https://loftusroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5514215395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása