Bizakodunk!

 2019.09.03. 12:02

El is röppent a bajnokság első hónapja, tekintsünk vissza a történésekre!

A beharangozó írásban elvarratlanul hagytunk még két átigazolási sztorit, Massimo Luongo a Sheffield Wednesday-hez igazolt végül, a német hátvédünk, Toni Leistner viszont maradt nálunk - ennek örülünk!

A beharangozó címe az volt, hogy "Álmok vs Realitás" és az első hónap után azt kell mondanunk, hogy az Álmok állnak sokkal jobban. Bizakodunk, de nem szalad el velünk a ló.

Rögtön lejátszottunk nyolc meccset egy hónap alatt - csak érdekességként: a Zalaegerszeg, egy átlagos magyar csapat ugyanazon idő alatt négy meccset játszott, ez azért sok mindent megmagyaráz a két ország labdarúgása közötti különbség okairól.

A szezont idegenben kezdtük a Stoke ellen, a friss igazolás, Hugill, az első félidő elején, Eze a második félidő elején lőtt egy gólt, és bár nem sokkal a vége előtt Clucas szépített, igazi aggódnivalónk nem volt.

A második meccsen a tavaly még Premier League szereplő Huddersfield látogatott hozzánk, egy véleményes tizenegyessel vezetést is szereztek, Grant Hall egy szép fejessel egyenlített a hajrában.

Augusztus 13-án a Bristol City vizitált Londonban, de ezúttal a Liga kupa sorozatban meccseltünk, izgalmas 3-3-at hoztunk, és a tizenegyesekkel tovább is jutottunk.

00_hall_1.jpg                          Öröm Grant Hall gólja után

A hónap felénél tehát még veretlenek voltunk, úgyhogy várható volt, hogy hamarosan valaki lerángat minket a földre. Ezt pont a Bristol City tette meg, akikkel a kupa után a bajnokságban is találkoztunk, erről a meccsről túl sok mondanivalónk nincs, és annak ellenére, hogy végig mezőfölényben játszottunk, azért ez egy sima vereség volt. Rögtön ezután jött a második vereség is, ráadásul hazai pályán a Swansea győzött le minket 3-1-re, ez furcsa meccs volt, vezetett a Swansea az első félidőben Celina góljával, a 66. percben Hugill egyenlített, de szinte azonnal befújtak egy tizit a Swansea-nak, akik aztán a végén még egy kontrát is bevertek. Ez a meccs alakulhatott volna fordítva is.

Jött a Wigan hozzánk a következő fordulóban, és egy nagyon domináns meccsen nyertünk tükörsimán 3-1-re, bár a Wigan az első percben vezetést szerzett, de a második félidőben Wells, Eze és Hugill góljaival fordítottunk. Warburton a meccs után azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy a Wigan iránti legnagyobb tisztelete mellett is, ezt a meccset 6-7 góllal kellett volna megnyernünk.

A meccs fő attrakciója mindezek mellett a félidőben zajlott, Buzsáky Ákost köszöntötték, aki bekerült a QPR Hírességek Csarnokába, a Forever R's klubba. Gratulálunk, Ákos, köszönünk mindent, és sok sikert kívánunk neked az életben!

00_buzsaky.jpg                                  Buzsáky köszöntése

Sajnos, az ünnepi meccs után jött a szokásos fekete leves, a Liga kupában a menetrendszerű második fordulós vereség, különösen fájó, hogy hazai pályán, és egy harmadosztályú csapat ellen! A Portsmouth vert minket 2-0-ra, a második félidő vége felé kaptak egy büntetőt, és két percre rá lőttek egy másodikat is, Eze gólját les miatt elvették, maradt is a 2-0. Bosszantó nagyon, még akkor is, ha a Liga kupa megítélése meglehetősen vegyes a kiscsapatok körében. Kiscsapat jóformán alig-alig tud nyerni, sok közülük éppen ezért inkább a bajnokságra koncentrál. Ez érthető, persze, csak ebben a sorozatban van a legnagyobb esély arra, hogy élőben láthassuk a csapatot egy magyar sportcsatornán.

Sok időnk nem volt mérgeskedni, morfondírozni, mert jött a szezon eddigi legkeményebb tesztje, a Sheffield Wednesday elleni idegenbeli meccs. Itt az első félidőben megkaptuk a már szokás szerinti tizenegyest, de aztán sok időt nem hagyott nekünk a búslakodásra Hugill, a második félidőben négy perc alatt duplázott, a meccset pedig megfordítottuk. Nagyon nagy fegyvertény ez, ráadásul ez már a második idegenbeli győzelmünk a szezonban!

00_wells.jpg                            Nahki Wells örül a góljának

Az augusztust hat bajnoki meccs után a nyolcadik helyen zártuk, három győzelem, egy döntetlen, két vereség, 10 pont a nevünk mellett. A kérdés az, hogy ez jó, vagy rossz eredmény-e? Egyértelműen azt kell mondjuk, hogy az eddigiek minden várakozásunkat felülmúlták! A tavalyi szezont négy vereséggel kezdtük, köztük a WBA elleni 1-7-tel, hat forduló után akkor négy pontunk volt.

A jó eredmények dacára előbb vegyük végig a hibákat, problémákat! Warburton egyelőre keresgeti az embereket, a védelemben vannak még az összeszokatlanságból adódó hibák, ez okozta a relatíve sok tizenegyest, vagy a Wigan ellen az első percben kapott gólt. Az egyik középső védő poszton Grant Hall helye biztos, mellette Barbet-et és Leistnert is kipróbálta már Warburton. Lumley védett az eddigi hat meccsen, nagyjából megbízható teljesítményt hoz, igaz, hallottunk már egy-két véleményt, miszerint Kelly-is kipróbálhatná a mester. (Kelly védte a két Liga kupa meccset). Szóval elsősorban az összeszokottságon, és a fiatalok "forrófejűségén" kell csiszolni.

Pozitívum sokkal több van! A legnagyobb pozitívum, hogy össze van rakva a csapat! Rangel megbízható a jobbhátvéd posztján, és nagyon úgy néz ki, hogy megtaláltuk Manning igazi posztját balhátvédben. Egészen kiváló teljesítményt nyújt, remekül ér fel, remekül centerezik. A védelem előtt klasszisteljesítmények sorakoznak. Ebere Eze az egész angol (vagy nigériai) foci egyik legnagyobb ígérete, Ilias Chair a belgáé (vagy marokkóié), és most újra van egy olyan befejező csatárunk, Jordan Hugill, akiből, ha így folytatja, Charlie Austin szintű QPR legenda válhat. Mindenesetre jelenleg ő vezeti a góllövőlistát. A helyére belépő Mlakar vagy Wells prímán pótolják, ha szükséges. Minden meccsen domináljuk a játékot, a labdabirtoklásban és a kapura lövések tekintetében is a Championship élcsapatai közé tartozunk. Ráadásul a kondival sincs baj, kétszer fordítottunk a második félidőben, a Huddersfield ellen akkor egyenlítettünk.

A hatodik forduló után a Swansea és - meglepetésre - a Charlton állnak az első két helyen, a play-off helyeken a Leeds, a WBA, a Bristol City és a Fulham állnak, a Fulhamnak ugyanúgy tíz pontja van, mint nekünk. A kiesők most a Wigan, a Huddersfield és a Stoke lennének.

00_ilias.jpg                 Ilias Chair lő kapura a Sheffield elleni meccsen

 Két, a szerkesztőség számára fontos dolgot írunk, amelyek csak részben QPR kötődésűek! Elsőként is: újra van magyar játékos a Championshipben! Nagy Ádámot leigazolta a Bristol City! Ráadásul rögtön az első meccsen, a Liga kupában a QPR ellen mutatkozott be, a következő, szintén QPR elleni bajnokin az első gólját is meglőtte - sajnos, itt meg is sérült, a visszatérése bizonytalan. Szurkolunk neki!
Luke Freeman időközben beverekedte magát a Sheffield United kezdőjébe, egy gólpasszt ki is osztott már, a Premier League mezőnyében négy forduló után a tizedik helyen állnak.

00_hugill.jpg                                Hugill és a rajongói

A szeptember nyugisabb hónap lesz, a válogatott meccsek miatt csak három bajnokit játszunk majd. 14-én jön a tavaly még League One szereplő Luton Town, 21-én elmegyünk London déli részére, a mindig veszélyes The Den-be a Millwall vendégeként, és 28-án egy komoly rangadóval zárjuk a szeptembert a Loftus Road-on, ahol a WBA-t fogadjuk.

Válogatott kötelezettségek miatt hiányozni fog Wells, Matt Smith, Mlakar, Conor Masterson és Ilias Chair, és reméljük, azalatt a kisebb sérüléssel bajlódó Cameron és Luke Amos is felépülnek.

Mindennel elégedettek vagyunk tehát, minden várakozásunkat felülmúlta a csapat eddig, egyelőre annyi a dolgunk, hogy szurkoljunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://loftusroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5014990012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása