Rossz kezdés

 2015.08.10. 11:38

Ne kerteljünk: többet vártunk a nyitómeccstől! Ezt le kell szögeznünk rögtön az elején, de ezután némely következtetéseket, tanulságokat levonhatunk.

19.469 néző látogatott ki a Charlton pályájára, ebből nagyjából három és félezer QPR szurkoló. (Már általában én is unom az összehasonlítgatásokat a magyar bajnoki nézőszámokkal, de rögzítsük újfent: ez a másodosztály és két londoni kiscsapat). Ha nem is nagy fölényben, de fölényben játszottunk, elég nagy helyzeteket dolgoztunk és hagytunk ki, Austin, Mackie és Chery is betalálhatott volna

gallery-160064-2603436_1600x900.jpg                                       Austin harcol

Aztán az ötvenkettedik percben kaptunk egy gólt, egy eléggé nagy potyagólt. Ha Green-nek nem lenne az az emlékezetes potyája a 2010-es VB-n az amerikaiak ellen, azt mondhatnánk, hogy karrierje legnagyobb potyája, így csak azt mondhatjuk, hogy az ezüst is szépen csillog... Húsz-huszonöt méterről, egy nem túl erős, lapos lövés a rövidre, amit valahogy a lábai-kezei között sikerült a hálóba bepaskolnia... Nem akarjuk persze Robbie-t bántani, ezen a meccsen is több nagy védése volt, de minden beszámoló kiemeli, hogy ez a momentum volt a meccs fordulópontja... A meccs vége felé még egy gyors kontrát beütöttek, és már mehettünk is zuhanyozni.

_84762061_tiaronncheryahmedkashi.jpg                           Tjaronn Chery az első félidőben remek volt

És mi az a konklúzió amit a meccsből levonhatunk? Elsősorban az, hogy most már mi szeretnénk legjobban, ha az átigazolási piac (ahogy az angolok mondják: transfer window) bezáruljon, és az Austin- Fer- Phillips- és még ki tudja, milyen sztoriknak vége lenne. Szeptember elsejéig szabadon lehet igazolni, addig van négy-öt meccs, ami azt is jelenti, hogy a csapat vázát nem lehet kialakítani, hiszen addig bármi változhat. Nem bántani akarjuk Austint, de a tegnapi meccsen ott is volt, meg nem is, és tulajdonképpen érthető a szituáció. Érdeklődik utána a Tottenham, az egyik nagy, patinás londoni sztárcsapat, vele a nemzetközi kupaszereplés, karrier; nyilván nem szeretné ezt egy másodosztályú meccsen összeszedett sérüléssel kockáztatni. De Austint mégsem lehet csak úgy kihagyni, pedig nagyon kiváncsi lennék már a Polter-Mackie párosra is.

_84763133_chrisramsey.jpg                             Ramsey mester gondterhelt - okkal

Összefoglalva: a remek magyar sportsajtó ilyenkor használja az "idény eleji forma" kifejezést, sok az új érkező, sok a távozó, a következő majd' egy hónap még rengeteg változást hozhat. Tény, hogy az új igazolások közül Luongo a csapat legjobbja volt, de jól szerepelt - igaz,csak az első félidőben - Chery is, a védelem továbbra sem a legjobb, bár Onuoha jól játszott, Hill belső védőként nem lesz jó megoldás, (ráadásul neki már sok a kilencven perc), kiváncsiak lennénk az Onuoha-Hall belső védőpárosra, szóval sok-sok munka van még hátra. 

 img_20150810_092903.jpg.                                       A csapat statisztikai lapja

Most kedden a Liga Kupában a negyedosztályú Yeovil ellen kezdünk idegenben, ez tipikusan az a meccs, ahol kisérletezni lehet, persze csak a kötelező győzelem mellett, szinte biztosak vagyunk abban, hogy Polter és Grant Hall is kezdő lesz. Aztán pedig szombaton először lépünk pályára a "szentély"-ben, a Loftus Roadon a Cardiff gárdáját fogadjuk!

Hosszú és rögös út vezet vissza a Premier League világába...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://loftusroad.blog.hu/api/trackback/id/tr967695470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása