Szeptemberi szomorkás

 2022.09.28. 18:39

Pár nap még van a szeptemberből, de már most értékeljük a hónapot, ami rövidebb lett annál, mint amit augusztus végén terveztünk, és ennek világtörténelmi jelentőségű oka van.

Szeptember első meccsét Walesben játszottuk, a Swansea vendégei voltunk. 15.935 néző ült a kicsit furcsa nevű, Swansea.com Stadium lelátóin. A Swansea a középmezőny végéhez tartozik, vagy inkább a kieséstől veszélyeztettek elejéhez, szóval bevallottan a három pont megszerzése volt a célunk - nulla lett belőle. A tizenhatodik percben egy teljesen ártalmatlan szituációban Dunne mellre vett egy labdát a tizenhatoson belül, majd indított; általános megrökönyödésre Langford játékvezető tizenegyest ítélt. A Championshipben nincs VAR, és így akárhányszor néztük is meg az abszurd döntést a visszajátszásban, a holland Joel Piroe odaállhatott a labda mögé, és... Dieng annak rendje s módja szerint kivédte a büntetőt.

dieng_swansea.jpg                           Dieng kikapja a tizit a sarokból

Ilyenkor általában pozitív lökést kap a csapat, de nem mi: öt perccel később Field veszített labdát a saját tizenhatosunkon, szerencsétlenül próbált lekezelni egy labdát, amely így a tizenegyest rontó Piroe elé került, aki nyolc méterről már betalált. Nem esett több gól, újra csak rengeteg helyzet, mezőfölény - hiába...
A második félidőben beállt a frissen igazolt Balogun és Iroegbunam is.

És most jöjjön a fent már említett világtörténelmi jelentőségű esemény: szeptember 8-án meghalt II. Erzsébet angol királynő. Mi, magyarok, igazából elképzelni sem tudjuk, hogy mit jelentett Ő, mit jelent a Royal Family az Egyesült Királyság polgárainak számára. Megállt az élet napokra, és természetesen gyakorlatilag minden rendezvényt - köztük a labdarúgó bajnokságok meccseit is - elhalasztottak. Ezek közé tartozott a szeptember 10-re tervezett Huddersfield elleni meccsünk is, ezt november elejére halasztották.

queen_millwall.jpg                                      Tiszteletadás

Így a Millwall elleni idegenbeli meccs lett a következő. 13.384 néző a legendás The Den lelátóin. A kezdőbe először került be Dickie helyére Balogun. Inkább a Millwall volt előnyben, de a gólokat mi lőttük, mindjárt kettőt is. Willock újra meglőtte szokásos bombáját a tizenhatos vonaláról, aztán pedig egy okos kisszöglet-variációt követően Johansen csavart a jobb alsóba; mindkét gólpasszt Chair szállította. Nem mellékesen meglett az első clean sheet is.

johansen_millwall2.jpg                            Johansen bekanyarít

Tizenhetedikén jött hozzánk a Stoke, 14.174 néző a lelátókon. A védelemben újra Balogun Dickie helyett, és csatárposzton Tyler Roberts kezd a kissé formán kívüli Dykes helyén. 0-0 lett a vége, és a félig tele - félig üres pohár örök dilemmája került elő: nyertünk egy pontot, vagy vesztettünk kettőt? Mi magunk, itt a szerkesztőségben, inkább az utóbbi felé hajlunk.

dunne_stoke_1.jpg                      Dunne próbálkozik a Stoke ellen

Viszont a pozitívumokat se felejtsük el: sorrendben a második kapott gól nélküli meccsünk volt ez, és azt kell mondanunk, hogy a mostanra összeálló védősor, Laird, Dunne, Balogun, Paal ígéretes.

field_stoke.jpg                        Sam Field bűvöli a labdát

A szeptember érdemi része ezzel véget is ért. A válogatott szünetről, a Nemzetek Ligája két záróköréről a legfontosabb mondandók, hogy Lyndon Dykes skót színekben remekelt, a kispadról beállva duplázott Ukrajna ellen, nagyban hozzájárulva ahhoz, hogy a skótok feljutottak az 'A' divízióba.

Jöjjenek szokásos rovataink! A QPR feljött a hatodik helyre a szerzett négy ponttal, úgyhogy összességében elégedettek vagyunk. A szezon csapatában tíz forduló után Laird és Chair is benne van, de egészen kiváló teljesítmény nyújt Willock, Paal, Dieng, Johansen, Adomah, Field, Balogun és Dunne is.

iroegbunam_millwall.jpg                          Iroegbunam, az egyik új igazolás

Ha most érne véget a bajnokság, akkor közvetlenül a Sheffield United és a Norwich lenne a Premier League tagja, míg a play-offba a Reading, a Burnley a Sunderland és a Queens Park Rangers jutna. Kiesne a harmadosztályba a Middlesbrough, a Huddersfield és a Coventry. De - nem győzzük hangsúlyozni - nagyon a bajnokság elején járunk még.

Az október a maga hét meccsével sűrű lesz megint. Rögtön két kőkemény idegenbeli meccs jön, 1-én a Bristol City, 4-én a Sheffield United vendégei leszünk. 7-én jön a Reading, 15-én a közeli Lutonba utazunk, 19-én a Cardiff jön, 22-én a Wigan, a szeptembert 28-án, Birminghamben zárjuk, a Birmingham City ellen. Tippelni nehéz, a két első idegenbeli meccs nagyon rázósnak tűnik, a többin bármi történhet.

Come On You R's!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://loftusroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2417942374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása