Félig tele? Félig üres?

 2019.11.01. 08:17

Haladunk előre a bajnokságban, már tizennégy fordulón vagyunk túl, és mint minden valamirevaló szurkoló, mi is hol a mennyekben, hol a pokolban érezzük magunkat, sokszor nehezen tudjuk a bennünk rejlő objektív elemzőt előhúzni.


Mire is gondolunk?


A szezon elején minimális elvárásként a biztos, gond nélküli bent maradást tűztük ki, és reménykedtünk, hogy az álmaink is teljesülnek - az álmaink netovábbja a tabella első felébe kerülés.
A bajnokság első negyede után a nyolcadik helyen állunk mindössze négy pontra lemaradva az első helyezett WBA mögött, egy pontra az utolsó play-off helytől, a harmadik legtöbb gólt szereztük eddig, három játékosunk is a góllövő lista első tíz helyezettje között van; mondhatnánk, hogy minden rendben.

01_14.jpg                            Az állás 14 forduló után

De ilyenkor jön a szurkoló, hogy az utolsó két hazai meccsünket, a Reading és a Brentford elleni meccset mindenképpen nyernünk kellett volna, és akkor mi állnánk a tabella élén! Szóval a lelkes szurkoló szerint félig üres a pohár.
Igen, igaza van a szurkolónak, az utolsó két meccset bizony nyerni kellett volna, no de ki gondolt arra, hogy idegenben verjük a Stoke, a Hull City, a Sheffield Wednesday gárdáit? Az objektív elemző szerint félig tele van az a pohár...

De térjünk is rá az októberi meccseinkre!

Október 2-án Cardiffba mentünk, a tavaly még Premier League szereplő City-hez. A Cardiff meccs mindig emocionális, ismerősök sora, Junior Hoilett (96 meccs, 12 gól a QPR-ban), a kapuban Alex Smithies (107 meccs) és a kispadon Neil Warnock. A meccs maga egészen hihetetlen volt, úgy kaptunk ki 3-0-ra, hogy a labdabirtoklás aránya 72%-28% volt - ide! Felborult a pálya, de elszaladtak háromszor. Nagy kritika ez persze a védelmünkre - erre később még kitérünk...
Október 5-én a Blackburnt fogadtuk, 4-2-re nyertünk (gólok: Wells, Eze, Osayi-Samuel, Hugill), ez sima meccs volt, még ha a 4-2 valami szorosabbat is jelenthetne.

goals_2.jpg           A Championship góllövőlistájának első tíz helyezettje

Október 19-én, a válogatott szünet után felmentünk északra a Hull Cityhez, ez egy nagyon kemény ütközet volt, sikerült 3-2-re nyernünk! A vezetést a Hull City szerezte meg a 29. percben, Jarrod Bowen révén, de Ryan Manning, szezonbeli első góljával a félidő végén egyenlített. A második félidőben aztán jött az Eze-show, két tizenegyest értékesített, mindkettőt ő maga harcolta ki, egyszerűen nem tudták tartani a Hull védői. A 95. percben Magennis lőtt még egy gólt, de ez nem osztott-szorzott.

00_eze.jpg                  Eze bemutatót tart a Hull City védőinek

Két meccs maradt még, az a kettő, amelyeket már említettünk az írás elején, a két hazai találkozó a Reading és a Brentford ellen. A Reading ellen 2-2-t játszottunk, kétszer vezettünk, Wells és Hugill góljaival, a Reading kétszer egyenlített. A Brentford viszont 3-1-re nyert a Loftus Road-on, ez egy kimondottan bosszantó meccs volt, csak azért nem használjuk a "csalás" szót, mert közismert jó modorunk nem engedné ezt. Watkins szerzett vezetést a Brentfordnak a 23. percben, ezt rögtön a második félidő elején kiegyenlítette a visszatérő Grant Hall. A 60. percben viszont Woolmer játékvezető befújt egy teljesen érthetetlen tizenegyest (a Championshipben nincsen VAR...) ezt Benrahma belőtte, majd a kitámadó csapat ellen a 94. percben belőttek még egy kontrát. Nagyon bosszúsak, sőt, kimondottan dühösek voltunk ezután a meccs után!
Mindezek mellett nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a nyolcadik hely minden előzetes várakozásunkat felülmúlja, az eredményes játékhoz egészen kiváló egyéni teljesítmények társulnak. Ebere Eze az egész Championship eddigi legjobb játékosa, Wells, Hugill és Manning magasan az átlag felett teljesítenek! Remek Chair, Osayi-Samuel, Cameron, Leistner, Hall.

eze_3.jpg                      A Championship legjobb tíz játékosa

De!
A védelemmel, elsősorban a kapus poszttal valamit kezdenünk kell! A kapus kérdésről írtunk már, októberre Lumley helyét átvette a fiatal skót, Liam Kelly, de nagyon úgy érezzük, hogy ő sem lesz megoldás. Fentebb említettük már, hogy a lőtt a gólok tekintetében mennyire jól állunk a mezőnyben, ellentétként viszont a kapott gólok számában (26) csak a tökutolsó Barnsley áll mögöttünk 27 kapott góllal. Az első tíz helyezett között csak nekünk van negatív gólarányunk! A megoldás nyilván nem a Loftus Road blog kezében van, és nyilván a klubvezetés is látja a problémát, a téli átigazolási időszak legfontosabb feladata lesz egy klasszis kapus megszerzése!
Nézzük a novemberi étlapot!
Rögtön 2-án az Elland Roadra, a Leeds-hez megyünk, ez necces, még úgy is, hogy az előző évadban a bajnokságban és a kupában is megvertük őket. 11-én az idén gyengélkedő Middlesbrough jön hozzánk, aztán 22-én az idei második West London Derby a Craven Cottage-on a Fulham ellen, aztán jön a Nottingham Forest 27-én, és elmegyünk a Derby County-hez 30-án.

Semmi extra, csak menni kell tovább!

COYR's!

A bejegyzés trackback címe:

https://loftusroad.blog.hu/api/trackback/id/tr8415277172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása