Kesernyés beharangozó

 2017.07.30. 13:09

Egy hét múlva kezdődik a Championship újabb szezonja; ilyenkor írnak előremutató, pozitív cikkeket, a szurkolók izgatottan vágják a centit, megfogalmazódnak a célok, elvárások

Ez most nem ilyen írás lesz.

Semmi jel nem mutat ugyanis arra, hogy ez az idei szezonunk bármennyivel is jobb lenne, mint a tavalyi. Nemhogy a Premier League tűnik elérhetetlen célnak, de még a playoff helyek bármelyike is, már azt sikernek tartanánk, ha a mezőny első felében végeznénk.

A tavalyi szezon a viszonylag jó kezdés ellenére (persze, ez csak az első öt-hat fordulót jelenti) egészen lehangolóan reménytelen volt. A 18. helyen végeztünk, egy pillanatra még a kiesés réme is a szemünk előtt lebegett, 15 győzelem, 8 döntetlen, és 23 vereség, és a rendkívül gyenge 52:66-os gólarány áll a nevünk mellett. 17 csapat szerzett több gólt, míg nálunk több gólt csak három csapat kapott, a Norwich City (69-et, viszont ők lőttek 85-öt!) a Barnsley (64:67-tel zártak), valamint a teljesen szétesett, tökutolsó Rotherham United, akik 98-at kaptak...

Melyik csapatrészt kellene megerősíteni ilyen szezon után az egyszerű szurkoló szerint? Igen, a védelmet. Ráadásul, mivel a kapusunkat, Smithies-t óriási tehetségnek tartják, aki után élvonalbeli klubok érdeklődnek (pl. a Huddersfield Town) a védelemből is elsősorban a hátvédsort. Találós kérdés: igazoltunk egyetlen védőt is eddig? A válasz - természetesen - nem.

Mondjuk értékelhető igazolásunk sem volt (tegyük ide, hogy az átigazolási piac augusztus 31-én zárul, tehát idő az van), sérülésekről, egyéb problémákról (pl. Caulker magánéleti gondjairól, ilyen-olyan függőségeiről) sokkal többet olvasunk. Nevek persze fel-felreppennek, de egyrészt a pletykák minket nem érdekelnek, másrészt teljesen semmitmondó nevekről van szó.

luongo_qpr.jpg

                                 Massimo Luongo

A felkészülés alatt volt egy portugáliai edzőtábor, és egy rövidebb német túra, valamint három előkészületi meccs, mindhárom vereséggel zárult. A valamelyik német regionális bajnokságban játszó Lokomotiv Leipzig-től 3-2-re, a Bundesliga 2-es Union Berlintől (ez Seb Polter új csapata) 2-1-re, végül tegnap, a Loftus Roadon, a Premier League kiscsapatától, a Bournemouth-tól kaptunk ki 1-0-ra. A tegnapi meccs már főpróba volt, nézzük is meg a tegnapi keretet:

start.jpg

 

Nos, igen...

Szeretnénk így a vége felé egy kicsi pozitívumot írni, a blog milliós olvasótáborának szívébe reménységet csöpögtetni!

numbers.jpg

             A jelenlegi keret - ez augusztus 31-ig még változhat

Pozitívum lehet, hogy sok fiatal van a keretben, legtöbbjük saját nevelés. Furlong, Osman Kakay, Hamalainen, Manning, Shodipo, Grego-Cox, Eze, mindannyian húsz év körüliek, már a nagycsapatban szerzett tapasztalattal. Ryan Manningot az utóbbi idők legnagyobb tehetségének tartják, nagyon kell vigyázni rá, örülünk, hogy nálunk hosszabbított szerződést.

manning.jpg

                                         Ryan Manning

Kire kell figyelnünk? Itt a szerkesztőségben úgy gondoljuk, hogy a fentebb már említett Luongo és Manning mellett a lengyel Pawel Wszolek és a guineai csatár, Idrissa Sylla futhat jó szezont, de nagyon bízunk Yeni N'Gbakoto és a kölcsönből visszatérő, szintén lengyel Ariel Borysiuk jó szereplésében is.

pawel-wszolek.jpg

                                             Pawel Wszolek

 

Ki lehet az egész szezon nagy esélyese? A fogadóirodák szerint a győztes a Middlesbrough, Aston Villa, Fulham hármasból kerül majd ki, de a mezőny elejére jósolják a Premier League kiesőjét, a Sunderlandot, és a Sheffield Wednesday-is, minket a tavalyi 18-ik hely köré várnak.

sylla.jpg

                                           Idrissa Sylla

Jövő szombaton, augusztus 5-én, hazai pályán a Reading ellen indítjuk a szezont. Negyvenhat kőkemény meccs. A fogadóirodákkal szemben mi legyünk nagyon pozitívak: ha a fiataljaink nagyon elkapják a fonalat, ha nagy szerencsénk lesz, ha a sérülések elkerülnek minket, ha végre sikerül egy (de inkább kettő) igazán jó hátvédet igazolnunk, akkor akár a kilencedik helyet is megcsíphetjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://loftusroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7012701077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása