Elkezdtünk aggódni...

 2015.01.11. 11:11

Tegnap kikaptunk a Burnleytől 2-1-re. Ezzel visszacsúsztunk ismét a kiesőzónába. Ráadásul közvetlen riválisaink közül is szinte mindenki győzött, ami nem könnyíti helyzetünket. Bár a mezőny második fele nagyon sűrű, a 12. és a 19. helyezett között mindössze három pont, egy győzelemnyi különbség van, a szerkesztőség úgy döntött, hogy mától kezdve hivatalosan is aggódni fogunk.

Elsősorban azért, mert igazából nem tudjuk, mi a csapattal a gond. A legutóbbi Premier League szereplésünkkor, a 2012/13-as szezonban szinte azonnal lehetett tudni, hogy az akkori keret nem alkalmas erre a szintre, teljesen simán estünk ki, összesen négy győzelemmel. A mostani szezon azonban más. Erős a keret (persze messze nem Chelsea vagy Manchester United szintű) két meccsünket leszámítva mindig partiban vagyunk, csak itt egy utolsó perces döntetlen, ott egy utolsó perces vereség. Ha csak azokat a meccseket számolom, ahol szinte megmagyarázhatatlan a pontvesztés (a Liverpool ellen két (!) öngól a hosszabításban, a Swansea egyenlítő gólja a 93. percben, Agüero találata pár perccel a vége előtt, a Hull ellen kihagyott büntető a végén, és még folytathatnám) akkor legalább tíz-tizenkét pontot ajándékoztunk el eddig. Ha ezeket begyűjtöttük volna, a 8-9. hely körül állnánk!

Ráadásul az anyagi helyzetünk sem rózsás. Itt állunk az átigazolási szezon elején, és Redknapp nem tud mást mondani, mint azt, hogy csak kölcsönvételben tudunk gondolkozni, mert végleges vásárlásra nincs pénzünk. Tegyük hozzá, az Air Asia tragédiája nyilván nem segített a klubtulajdonos helyzetén, a részvények egyből 10-15 százalékot estek, plusz a kártérítésekre is óriási összegek fognak elmenni. Pedig - talán a kapust leszámítva - minden csapatrészre ráférne a frissítés.

austin_vs_burnley.jpg                            Austin immáron 13 gólnál tart

És - sajnos - a játékosok és a szurkolók közti viszony is mintha kezdene megromlani. A QPR-nek Anglia-szerte elismert lelkes, hangos rajongótábora van, tegnap azonban már kisebb - igaz, egyelőre csak szóbeli - atrocitásokra is sor került, a játékosok csak a biztonságiak gyűrüjében tudták a pályát elhagyni.

24914e8c00000578-0-qpr_captain_joey_barton_restrains_clint_hill_at_full_time_who_wa-m-3_1420913342732.jpg                 Itt éppen Clint Hill beszélget a szurkolókkal

A következő meccseink sem könnyűek éppen, jön hozzánk a Manchester United, aztán a Stoke-hoz megyünk, majd a Sotont fogadjuk. Figyeljük addig is erősen az transzfer híreket, és szárazon tartjuk a puskaport, az életünkért küzdünk, és aggódunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://loftusroad.blog.hu/api/trackback/id/tr707060627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása