Tőzsér

 2015.08.29. 12:58

A tegnapi napon mindent elhomályosító headline news volt, hogy Tőzsér Dani kétéves szerződést írt alá a QPR csapatával; ideig-óráig még Andy Vajna és b. neje (némelyek szerint k. neje) luxusnyaralását is háttérbe szorította.

img_20150828_191336.jpg                           A QPR honlapja így köszöntötte Danit

A Loftus Road szerkesztősége rögtön tárcsázta a londoni ügynökünk, Asraful számát, aki elmondta, hogy nagyon örülnek a szerződésnek, Tőzsért jól ismerik, egyrészt azért, mert Angliában nagy figyelem övezi a másodosztály, a Championship küzdelmeit, másrészt Watford szinte London elővárosának számít, huszonöt-harminc perc alatt London belvárosa is elérhető. És persze ne feledjük, hogy a Watford az előző szezonban Dani vezérletével harcolta ki a feljutást a Premier League-be, ha az utolsó fordulóban, egy kilencvennegyedik percben esett góllal nem egyenlít ellenük a Sheffield Wednesday, akkor a bajnokságot is megnyerik, így "csak" ezüstérmesek lettek... Arra a felvetésünkre, hogy Dani még Buzsákynál is jobb lesz, Ash csak ennyit mondott: "He can't be better, than Buz".

Kis kitérő, Tőzsér a QPR második magyarja lesz, és ha lehet ezt mondani, Buzsáky magasra tette a lécet, magyar szemmel nézve Ákos hihetetlenül népszerű volt a Loftus Roadon, erről mi is meggyőződhettünk személyesen. Megkapta a tízes mezt, külön dalt írtak hozzá a szurkolók, nagyon szerették. Egy fontos dolog szól Dani mellett: Buzsáky rettentő sérülékeny volt; üveglábú, ahogy mondani szokás.

994461_697908863578652_6129197102961929031_n.jpg                            Buzsáky a Loftus Road óriáskijelzőjén

Térjünk vissza Tőzsér Danihoz, és bár szinte mindenki ismeri őt, idézzük fel pályafutását nagy vonalakban! Szolnokon született 1985 május 12-én, a Debrecenben nevelkedett, és még ifistaként kikerült Törökországba, a Galatasaray csapatához. Innen került vissza a Fradihoz, és ekkor lett országosan ismert játékos. A Fradival UEFA-kupa (Európa Liga) csoportkörbe jutottak.

d000106f1c28c8611f3e5.jpg                                                 Fradi mezben

A Fradiból Görögországba, az AEK Athénhoz igazolt, kisebb-nagyobb sikerei itt is voltak, de a legnagyobb sikereit következő állomáshelyén, a belga Genknél érte el. Belga bajnok, belga kupagyőztes és belga szuperkupagyőztes is lett, a BL 2011-12-es kiírásában a csoportkörbe vezette a Genket. A csoportban utolsók lettek (egy Chelsea, Leverkusen, Valencia, Genk összetételű csoportban ez várható) de mindhárom hazai meccsüket döntetlennel zárták.

540t_zser-genk-anderlszm10.jpg                                      Egy Anderlecht elleni meccsen

Belgiumból négy év után távozott, a Serie A-s Genoába  igazolt. Olaszországba menni mindig rejt némi kockázatot magában, Daninak nem is sikerült beilleszkedni. Ekkor került kölcsönjátékosként Angliába, a Watfordhoz, a 2013-14-es szezon második felére. Időközben a játékjogát megvette a később csődbe ment Parma, a tavalyi szezonra már ők adták kölcsön szintén a Watfordnak. A tavalyi szezont végigjátszotta, egyetlen meccsről hiányzott sárgalapok miatt, öt gólt lőtt, nagyon népszerűvé vált a szurkolók között.

daniel_tozser_watford_v_brighton_hove_albion_z2tbanv4argl.jpg                                  A Watford szerelésében

A sikeres szezon ellenére a Watford nem hosszabította meg Dani szerződését, mielőtt valaki elkezdene a tipikus magyar történetekkel példálózni, tegyük gyorsan ide, hogy a Watford rögtön a feljutás kiharcolása után a sikeredzőt, a horvát Jokanovicot is kirúgta; nem is nagyon értették-értik a szurkolók a történéseket.

Így utólag már elmondhatjuk, hogy itt a szerkesztőségben mi eljátszottunk már a gondolattal, mármint Tőzsér leigazolásával, minden emellett szólt, ismeri Angliát, ismeri az angol labdarúgást, ismeri Londont; és a pályafutása szempontjából is a legjobb döntést hozta. A Championship nagyon kemény, jó bajnokság, a Tőzsérhez hasonló "pengés" játékosok nagy respektnek örvendenek. Dani harminc éves, négy-öt jó év még simán benne van, tegyük fel, hogy az álmunk teljesül, és a QPR jövő szezonban a Premier League tagja lesz újra, akkor Dani a világ legjobb bajnokságában is kipróbálhatja magát. Jó, ne szaladjunk ennyire előre ...

Ami biztos, a mai meccsen, a Huddersfield Town ellen biztos nem lép még pályára. A válogatott meccsek miatt utána két hét szünet jön a bajnokságban, Ramsey ezt a csapat összekovácsolására akarja használni - igaz, Dani szerepel Storck kapitány románok ellen készülő keretében. A hírek szerint a Nottingham Forest elleni hazai meccsen fog bemutatkozni. És végül: a 28-as mez lesz az övé!

img_20150829_095445.jpg                                       A már-már legendás 28-as mez

A bejegyzés trackback címe:

https://loftusroad.blog.hu/api/trackback/id/tr267743092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása