Jöttek is, mentek is

 2015.09.03. 17:20

Szeptember elsején, délután hét órakor végre-valahára bezárult az átigazolási piac, végetért a bizonytalanságok időszaka, most már csak az előttünk álló feladatokra kell koncentrálnunk. Januárig csak szerződés nélkül álló játékosokat, ún. "free agent"-eket igazolhatnak a csapatok. Nézzünk körül a csapatunk házatáján, ill. emeljük majd kissé feljebb is a tekintetünket!

Az átigazolási piac számunkra legfontosabb híre nem valamelyik érkező vagy távozó játékos, hanem a maradók neveinek sora. Igen, megtartottuk Charlie Austint, Matt Phillips-et, Leroy Fer-t, vagy éppen Robert Greent! Ez a tény, valamint az érkezők azt mutatják, hogy a tulajdonos és a szakmai stáb komolyan gondolja az azonnali visszajutást a Premier League mezőnyébe!

img_20150902_132856.jpg                    Phillips és Austin örülnek - akárcsak mi

Ezen a ponton tegyünk egy rövid kitérőt! Abban, hogy a játékosainkat meg tudtuk tartani, szerepet játszik az is, hogy egyre több pénz áramlik az angol fociba (tévés jogdíjak, szponzoráció stb.) és ezeket a pénzeket egyre igazságosabban osztja szét a szövetség. Egy példa: a tavalyi Premier League szezonunk a kiesés ellenére csak a jogdíjakból 64,8 millió fontot hozott a számlánkra, ez a mai árfolyamon számolva nagyjából 27,6 milliárd(!) forint! Logikusan következik ebből, hogy a kis- és középcsapatok nem lesznek arra kényszerülve, hogy a legnagyobb tehetségeiket eladogassák. Mindezt azért írtuk, mert az Indexnél pont az angol foci végét jósolják emiatt, mondván, hogy a nagy sztárcsapatok majd külföldi játékosokat vesznek, és a fiatal angol tehetségeknek nem lesz lehetőségük igazi nagycsapathoz kerülni. Az Index ezt egyébként két fiatal játékos, Saido Berahino és John Stones kapcsán írta, akiket nem adott el csapatuk, a West Bromwich és az Everton. Mi itt a Loftus Road szerkesztőségében nem látjuk akkora nagy bajnak, ha a hat (sőt inkább csak négy!) kőgazdag csapat mellett mások is lehetőséghez jutnak! A Premier League 1992 óta futó huszonhárom szezonjában a 94-95-ös kakukktojás győztes Blackburn-t leszámítva csak az Arsenal, Manchester United, Chelsea, Manchester City négyes tudott nyerni, de még az ezüstérmet is - leszámítva az induló pár szezont - mindig ez a négyes nyerte, a Liverpool fért csak a második helyre háromszor. Nagyon nem bánnánk, ha másoknak is lenne - ha mégoly minimális - esélye! Azért az angol bajnokcsapatok sorában olyan csapatok is vannak, mint a Wolverhampton Wanderers, az Ipswich, a Nottingham Forest, a Preston, vagy a Coventry.

A statisztikusok kedvéért jegyezzük fel a rekordokat! A League csapatai (ez az első négy osztály) közül a Wigan Athletic igazolt legtöbbet, húsz új játékosuk lett, a Premier League csapatai közül a Watford vezet tizenöt igazolással. A legdrágább igazolás Kevin De Bruyne volt, 55 millió fontot fizetett érte a Manchester City a Wolfsburgnak. Ha idevesszük még, hogy a második legdrágább igazolás is a City-é volt, 44 millió Sterlingért (össesen 42,4 milliárd forint!), akkor ezt még érdemes az Index cikkhez hozzágondolni...

De térjünk vissza QPR igazolásaihoz! Vegyük először vázlatosan a távozóinkat, tudjuk, nagy változtatásokba kezdett a Ramsey-Ferdinand duó. Rio Ferdinand visszavonult az aktív játéktól. Elsőként a fiatal kapus, Alex McCarthy távozott, a Crystal Palace-t erősíti, Joey Barton a Burnley játékosa lett, Bobby Zamora a nevelőegyesületébe, a Brightonba ment. Shaun Wright-Phillips a New York Red Bullsban játszik, Adel Taarabt pedig a Benficában. Steven Caulkert kölcsön adtuk a Southampton-nak, a sorsa érdekes lesz, mert a Soton az Európa Ligába készült, és Ronald Koeman rotálni akarta a csapatát, csak éppen elbukták a kvalifikációt, így Caulker, akit az EL meccsein akartak bevetni, a kispadot melegíti. Rajtuk kívül fiatal játékosok távoztak, van aki kölcsönbe, van aki végleg; de mivel túl nagy szerepet egyelőre nem játszottak, nem soroljuk most őket fel.

Sok játékos érkezett hozzánk, számszerint tizenhárom. Sokakat már láttunk tétmeccsen is, így már kicsit alakul a kép róluk. Paul Konchesky a Leicester csapatától jött kölcsönbe, minden meccsen játszott, kérdés, mi lesz, ha Suk-young felépül. Grant Hall-t  a Tottenham-től vettük, már ő a belső védő. James Perch jobbhátvéd a Wigan játékosa volt, a forduló válogatottjába is bekerült már, érdekes harc lesz majd Furlong-gal a csapatba kerülésért. Középpályán nagy erősítésnek tűnik eddig Luongo és Ben Gladwin is. Elől a szezon egyik felfedezettje lesz a Groningentől érkezett holland Tjaronn Chery, már most nagy kedvencnek számít, nem túl bátor jóslat, hogy Austinnal közösen az egész Championship legjobb csatárkettőse lesznek!

2ab3d75500000578-0-image-a-1_1437422412946.jpg                                                Tjaronn Chery

Érkezett még két csatár, a német Sebastian Polter a Mainz játékosa volt, Jay Emmanuel-Thomas a Bristolé, kupameccsen már lőttek gólt, szerintünk ők egyelőre fontos kiegészítő emberek lesznek. Ilyen lesz a a Huddersfield-től igazolt kapus, Alex Smithies is, neki eddig a szerencsétlen Carlisle United elleni kupameccs jutott.

gettyimages_481612442_1ar0mls-1ar0mm6.jpg                                      Massimo Luongo

Van két játékos, akit élőben még nem láthattunk, ill. pontosítsunk, az egyiküket láttuk már játszani sokszor is: számunkra a legörömtelibb hír volt Tőzsér Dániel leigazolása! Mindig örülünk, ha valamely honfitársunk külföldön ér el sikereket, ha ezt a kedvenc csapatunban teszi, akkor az bónusz! Ráadásul szerintünk Dani a legjobb döntést hozta, nagyon bele fog illeni a csapatba a játéka. Érkezett az utolsó pillanatokban egy olasz védő is, Gabriele Agnella, aki az Udineseből került Watfordba, majd onnan hozzánk.img_20150828_191336.jpg.                                            Welcome, Dani

Ne felejtsük el persze azt sem, hogy Fer hamarosan teljes értékű harcos lesz, amiként már Sandro is a kerettel edz!

Képzeljünk el egy ilyen kezdőt: Green - Konchesky, Hall, Onuoha, Perch - Luongo, Tőzsér, Fer, Phillips - Austin, Chery

Jó? Bizony jó!

A bejegyzés trackback címe:

https://loftusroad.blog.hu/api/trackback/id/tr627758142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása