Chris Ramsey

 2015.11.05. 12:18

Tegnap, november negyedikén este bejelentették a csapatnál, hogy Chris Ramsey távozik az első csapat éléről, helyét - egyelőre ideiglenesen - régi jó ismerősünk, Neil Warnock veszi át.


chris-ramsey-009.jpg                                   A távozó Chris Ramsey

Ramsey tavozása már régóta a levegőben lógott, az eredmények nem jöttek, valahogy semmi sem működött, ráadásul az utóbbi időben a QPR rajongói - az egész Championship leglelkesebb szurkolótábora! - is masszívan ellene fordultak! Nézzük át nagy vonalakban, mi vezetett idáig!

Chris Ramsey 2015 február másodikán vette át az akkor még Premier League csapatot Harry Redknapp-től. Akkoriban két név is esélyesebbnek tűnt; előrehaladott tárgyalásokról szóltak a hírek Tim Sherwood-dal és Michael Laudrup-pal. Ramsey választása meglepetés volt, elsősorban azért, mert addig felnőttcsapatnál nem szerzett tapasztalatokat. De a Tottenham akadémiáján hosszú időt töltött, onnan sok játékost jól ismert, dolgozott az angol U20-as válogatott mellett is, és a sportigazgató, Les Ferdinand is régről ismerte.

Igazságtalan lenne, ha az előző szezon kieséséért Ramsey-t tennénk egyedüli felelőssé, az meg csupán teoretikus feltételezés, hogy mi lett volna ha más áll a kormányrúdnál. Mindenesetre a mostani szezon az, ami száz százalékig az övé! Az átigazolási időszakból viszonylag jól jöttünk ki, elküldtünk idősödő és sokat kereső játékosokat (bár ha Barton és Zamora brillirozásait nézzük új csapataikban, lehet, hogy némely döntés elhamarkodott volt...) hoztunk fiatal tehetségeket (Luongo, Chery, Hall, Emmanuel-Thomas), és ami legfontosabb, megtartottuk a legjobbakat, Green, Austin, Fer, Sandro, Phillips mind nálunk maradtak. Nem is lehetett más elvárás, mint az azonnali visszajutás a Premier League küzdelmeibe.

Ehhez képest óriási csalódás eddig az idei szezon! A 13. helyen állunk, ami még nem lenne akkora baj, kilenc pont a hátrány a rájátszástól, de a mutatott játék elszomorító! Gyakorlatilag nincs védelmünk, hiába áll egy angol válogatott a háló előtt Green személyében, 24 gólt kaptunk eddig, ennél csak három csapat áll rosszabbul a mezőnyben! 22 gólt lőttünk, ebben az összevetésben is hárman vannak előttünk, mind 23 góllal; ez tehát nem olyan rossz. De a győzelmek nem jönnek.

Ramsey legnagyobb hibájának azt mondják, hogy nem tud belenyúlni a meccsekbe, több olyan találkozó volt, ahol az ellenfél vezetése ellenére sem cserélt egyet sem; illetve a szurkolók nagyon nem szeretik egyik személyes kedvencét, Karl Henry-t.

Ramsey 32 meccsen irányította a QPR csapatát, 9 győzelem, 6 döntetlen és 17 vereség áll a neve mellett; ez mindössze 28,13%-os győzelmi mutató!

Azt, hogy Ramsey alatt inog a kispad, akkor lehetett először sejteni, amikor pár hete kinevezték mellé tanácsadónak Neil Warnock-ot. Neil Warnock az angol focinak egy eléggé ismert egyénisége, bár a pályafutása nagyobb részében alsóbb osztályú csapatoknál dolgozott. Én magam hamarabb ismertem a nevét, minthogy a QPR-hoz került volna, a Guardian c. lap hétvégi magazinjában van egy rovata, azt olvastam mindig nagy élvezettel. Dolgozott is már a csapatnál, bajnokként vezette vissza a csapatot a Premier League-be.

20111023214701_warnock_with_a_fan_during_pre-season_2011_cropped.jpg                                       Az érkező Neil Warnock

Neil Warnock tanácsadói kinevezésekor azt nyilatkozta, hogy a főállású menedzseri poszt már nem érdekli, hatvanhat éves, most is ezt mondja. Az biztos, hogy a hétvégi meccsen a Preston ellen ő ül majd a kispadon, de gőzerővel keresik az új edzőt. Felmerült újra az Aston Villa-tól azóta kitett Sherwood neve, de Laudrup-ról is suttognak.

Egy biztos, egy olyan csapatnak, amely csapat játékosainak felét-kétharmadát gondolkodás nélkül leigazolnák a Premier League-ben szereplő gárdák, a dobogóért kell küzdenie!

A bejegyzés trackback címe:

https://loftusroad.blog.hu/api/trackback/id/tr548052418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása