Jimmy Floyd Hasselbaink

 2015.12.04. 16:31

 

 

Jerrel Hasselbaink, ismertebb nevén „Jimmy Floyd” Hasselbaink lett a QPR új edzője. Ennek alkalmából úgy gondoltuk, kicsit utána kéne néznünk, ki is ez a Jimmy.

jimmy.jpg                               Jimmy kezében már QPR mez

 

Az egykori holland gyarmaton, Holland-Guyanában, a jelenlegi Suriname-ban született 1972 március 27-én, de Hollandiában nőtt föl. Ott is indult Hasselbaink hosszú játékos karrierje. Első meccseit (összesen 4-et) a holland Telstar csapatában játszotta, ezután három évig a szintén holland AZ Alkmaarban szerepelt, majd egy éven keresztül játszott a portugál Boavistában, szintén egy szezont húzott le az Atletico Madridban, de a legtöbben a Chelsea játékosaként emlékezhetnek rá. A kékeknél összesen 136 meccsen lépett pályára és ezeken 69 gólt szerzett.

jimmy_chelsea.jpg                                 Jimmy Chelsea mezben örül

 

A Chelsea-n kívül még a Leeds United, a Middlesbrough, a Charlton Athletic és a Cardiff City játékosa volt a Szigetországban. Hosszú karrierje során volt része pár sikerben. A legnagyobb sikereihez sorolhatjuk a Boavistával elért Portugál kupa és Szuperkupa győzelmeket, a Copa Del Rey ezüstérem az Atletico Madriddal, Chelsea játékosként van egy FA-kupa ezüstérme 2002-ből, és egyszer nyert Community Shield-et is, 2008 a Cardiff játékosaként szintén vesztes FA-kupa döntőt játszhatott. A legnagyobb európai kupasikerét viszont a Middlesbrough játékosként élhette át, amikor 2006-ban UEFA-kupa ezüstérmes lett.

jimmy_atletico.jpg                              Jimmy Atletico mezben szalad

A holland válogatottban 23 alkalommal szerepelt és 9 gólt lőtt, tagja volt az 1998-as VB negyedik helyezett csapatnak is.

Pályafutása befejeztével edzősködésre adta a fejét, korosztályos csapatoknál kezdett, majd 2013-ban már a Royal Antwerp FC játékosainak magyarázta, hogy az ellenfél várhatóan a gyors szélsőivel kontrázni szeretne majd, úgyhogy figyeljenek a zárt védekezésre. A Royal Antwerp FC játékosai valószínüleg nem figyeltek eléggé a zárt védekezésre, Jimmynek pedig mennie kellett.

Angliában, a League Two-ban (ami, mint tudjuk, a negyedosztály) szereplő Burton Albion csapott le a holland szakemberre. Tökéletes választásnak bizonyult Jimmy, hiszen a Burton Albion nagy fölénnyel nyerte a negyedosztályt az előző szezonban, és jelenleg a harmadosztályban is az élen állnak húsz forduló után.

jimmy_burton.jpg                            Az első angliai edzői munka

 

Eddig tartott a múlt, és most elkezdődött a jövő – immáron QPR színekben!

 

welcome.jpg                                           Welcome Jimmy!

 

 

#Henrik

A bejegyzés trackback címe:

https://loftusroad.blog.hu/api/trackback/id/tr338139798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása