Beharangozó

 2016.07.31. 13:04

Gyakorlatilag pontosan egy hét múlva, augusztus 7-én, vasárnap, délután egykor, a Leeds United elleni meccsel megkezdjük a Championship 2016/17-es szezonját. Negyvenhat kőkemény meccs vár ránk, és él a remény, hogy a negyvenhatodik meccs után legalább a rájátszást érő pozíciók egyikén végzünk.

Nézzük át először is az érkezők-távozók listáját! Ez a lista természetesen nem végleges, tudjuk, hogy az átigazolási piac augusztus 31-én zárul. Akik távoztak már biztosan, az Leroy Fer (Swansea), Matt Phillips (WBA). Sandro - meglepő módon - nem ment át az egészségügyi vizsgán a Sporting Lisszabonnál, így ő egyelőre a kerethez tartozik, a tarcsiban játszott is pár meccset. Junior Hoilettről csak pletykaszinten vannak értesüléseink, nálunk már nincs, legvalószínűbbnek az tűnik, hogy nevelőegyesületéhez, a Blackburn-höz megy, de a Swansea-t is hallottuk már emlegetni. Alejandro Faurlin szintén távozott, a hírek szerint marad Nyugat-Londonban, a Fulham és a Brentford érdeklődéséről hallani. A keret tagja még Tőzsér Dani is, de túl sok pénzt nem tennénk arra, hogy marad a csapatnál.

Hozzánk egyelőre négy játékos érkezett, két védő: Jack Bidwell a Brentford, Joey Lynch a Huddersfield Town játékosa volt eddig; és két középpályás: a lengyel Ariel Borysiuk a Legia Varsóban játszott, Jordan Cousins pedig a Championship-ből éppen kiesett Charlton Athletic-ben. Pletykák, híresztelések persze repkednek, ezek közül az állítólag hamarosan bejelentésre kerülő izlandi csatárt, az EB-t is megjárt, Ausztria ellen gólt is szerző Jon Dadi Bodvarsson-t említjük meg. Tartja magát erősen egy pletyka Rafael van der Vaart érkezéséről (a szintén holland menedzserünk volna a kapocs) ezt most nem szeretnénk kommentálni, nyilván óriási jelentőségű igazolás volna...

ariel-borysiuk2.jpg                                            Ariel Borysiuk

A felkészülés minden nagyobb probléma nélkül zajlott, egyedül a már említett lengyel Borysiuk apróbb sérülése okoz gondot - felépülésére pár hetet várnunk kell. 

Legelső felkészülési meccsünket az ötödosztályú Aldershot Town ellen vívtuk, nyertünk 3-2-re. Ezután két hétre Hollandiába költözött a csapat, itt két meccset játszottunk, a világhírű PSV Eindhovent legyőztük 1-0-ra, az FC. Groningentől 3-1-es vereséget szenvedtünk. Utána, már Angliában következett három meccs, kettő alacsonyabb osztályú csapat ellen, egy a Championship-be épp feljutó (JFH előző csapata!) a Burton ellen. Mindhárom meccs döntetlennel zárult, ezeket a meccseket mi nem láthattuk, több kommentet olvastunk viszont, amiben arra figyelmeztettek, hogy önmagában a végeredményből ne vonjunk le messzemenő következtetéseket; sok játékost, játékrendszereket próbálgattunk.

jake-bidwell-5things-64064-3163735_613x460.jpg                                   Jake Bidwell

A felkészülés a tegnapi, Premier League szereplő, a tavalyi szezonban a 13. helyen végző Watford elleni meccsel zárult, ezt a Sport1 televízió jóvoltából teljes egészében láthattuk. És úgy kell fogalmaznunk, hogy a látvánnyal tökéletesen elégedettek vagyunk! Remekül játszottunk, na!

Tegnap már a valószínűsíthető kezdőcsapatot láttuk, a kapuban most állt először Smithies, a felkészülés során Hasselbaink a két cserekapust, Ingram-et, és Lumley-t próbálgatta, de az első számú kapusunk, Smithies lesz. 4-4-1-1-es felállásban játszottunk, Onuoha, Caulker, Hall, Bidwell a hátvédsor (itt érdekes módon a csapatkapitány, Onuoha tűnik gyengébbnek), a középpályán Gladwin, Cousins, Luongo, Shodipo szerepelt, az előretolt ék Polter volt, míg a középpálya és Polter között Chery a kapcsolat. Mielőtt továbbmennénk, Olamide Shodipo miatt egy szóra meg kell állnunk. Shodipo ír, tizenkilenc éves, saját nevelés. JFH vitte fel a nagycsapatba, és nagyon úgy tűnik, hogy ott is ragadt; egészen tüneményes tehetségről van szó! Balszélsőt, baloldali középpályást játszik, gyors, mint a veszett fene, pontosan centerezik, megállíthatatlan volt a Watford védői számára!olamide-shodipo-qpr.jpg                                  Olamide Shodipo - egy tipikus ír

Visszatérve a meccsre, abszolút meggyőző játékkal, Polter és Washington góljaival vertük meg a Premier League-ben szereplő Watfordot! Tudjuk, hogy felkészülési meccs volt, messzemenő következtetéseket nem lehet, és nem is akarunk levonni, de mindenképpen reményekkel kecsegtet a tegnap mutatott játék. A védelem teljesen rendben van, Smithiesnek tulajdonképpen egyszer kellett csak lehajolnia a labdáért, és úgy tűnik, a Perch-féle kabaré emberek nem kapnak majd túl sok szerepet. Középen a Caulker-Hall páros - ha együtt marad! - az egész Championship egyik legjobb belső védőpárosa lesz. A középpályán Gladwin rendkívül meggyőző volt, Luongo jó, Shodipo-ról volt már szó. Polter és Chery játékkapcsolata kiváló, a Polter helyére bejövő Washington első labdaérintéséből lőtt gólt.

36b9ca4300000578-3715978-image-m-60_1469889496412.jpg                    Sebastian Polter önmagát ünnepli - jogosan

Bizakodunk tehát.

Néhány "technikai" információ a végére. Bizonyos politikai, üzleti mozgások miatt az angol foci közvetítések helyzete nem megoldott, így nem lehet megmondani, hogy a versenysorozatokat (Premier League, Championship, FA Cup) láthatjuk-e élőben, és ha igen, akkor melyik csatornán. Figyelmetekbe ajánlom ugyanakkor a http://britannia.reblog.hu/ oldalt, akik idéntől külön rovatban foglalkoznak majd a Championship történéseivel, és sok értékes információhoz juttok, ha a Facebookon követitek a Cold Rainy Nights in Britannia oldalát - https://www.facebook.com/coldrainynights/

 

Vágjuk már a centit, párat kell csak aludni, és kezdünk!

36b9ac9500000578-3715978-image-a-58_1469889169024.jpg                      Jimmy Floyd Hasselbaink a boldog jövőbe tekint

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://loftusroad.blog.hu/api/trackback/id/tr188925602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása