Soha rosszabb kezdést!

 2017.08.13. 12:28

Az előző blogbejegyzés kesernyés mellékíze immár a múlté, fülig ér most a szánk, ilyen remek kezdésről álmodni sem mertünk!

A szezont hazai pályán, 14.460 néző előtt a Reading ellen nyitottuk, és tulajdonképpen gond nélkül nyertünk 2-0-ra. A Holloway által kedvelt 3-5-2-es felállásban játszottunk, Smithies - Perch, Onuoha, Lynch - Wszołek, Scowen, Luongo, Freeman, Bidwell - Washington, Mackie összeállításban, mindkét gólunkat az isteni Conor Washington lőtte, a másodikat tizenegyesből. Oké, első meccs kipipálva!

20638027_1383602571675941_9186773119562349519_n.jpg   A csatár, akiről az Egyesült Államokban fővárost neveztek el

 

Jött az első Liga kupa (most Carabao Cup a böcsületes neve) meccs a Liga 1-ben szereplő Northampton Town ellen, szintén a Loftus Road-on. Itt 4-4-2-t játszatott az aranykezű mester, nézzük ezt az összeállítást! A kapuban Ingram állt, aztán Caulker, Onuoha, Robinson, Furlong - Borysiuk, Freeman, Manning, N'Gbakoto, - Smith, Sylla volt a kezdő. N'Gbakoto góljával nyertünk 1-0-ra, itt nem is a továbbjutás a fontos (a Liga kupát nagyjából a legjobb tizenhat között szokás komolyan venni) hanem Caulker szereplése, aki jól hozta le a kilencven percet. Égető szükségünk van egy jó középső védőre, Onuoha nem jó megoldás (erre még visszatérünk), meg általában jó védőkre. Nekem régi vesszőparipám, hogy jobbhátvédben Furlong-ot kellene már játszatni, nem pedig Perch-et, Robinson is jónak tűnik, szélsőhátvédként láttuk már, most belső védőként sem volt rossz.

A második bajnoki a híres-hírhedt Hillsborough-ban a Sheffield Wednesday ellen 25.537 néző előtt. "Szokatlan" módon - a tavalyi szezonban legalábbis nem nagyon emlékszünk ilyesmire - ugyanabban a felállásban, ugyanabban az összeállításban kezdtünk, mint az elsőn. Az első félidőt Mackie góljával előnyben zártuk, aztán a második félidő elején jött Onuoha kapitális hibája, 1-1, ez is maradt a végeredmény.

A két első bajnokit tehát négy ponttal zártuk, ráadásul ne felejtsük el, hogy a Reading tavaly a harmadik, a Sheffield Wednesday a negyedik helyen végzett (mi ugyebár a tizennyolcadikon), sőt, egyetlen gólon múlt csak, hogy idén a Premier League mezőnyét a Huddersfield Town erősíti, nem pedig a Reading.

Két fontos igazolás is történt ezen a héten, leigazoltuk a Middlesbrough-tól a harmincegy éves angol hátvédet, Alex Baptiste-ot. Ő szélső és belső védőként is jó, ráadásul korábban a Blackpool csapatában már dolgozott Holloway keze alatt, ebből az időből van bőséges Premier League tapasztalata is. Kölcsönbe került hozzánk a Brighton csapatától Kazenga LuaLua, a huszonhat éves kongói csatár egyelőre februárig marad, és reméljük, erősítés lesz.

A verkli forog tovább, szerdán a Norwich-hoz megyünk, szombaton jön hozzánk a Hull City, a hasonló folytatásban reménykedünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://loftusroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2112742990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása