Mendegélünk

 2017.09.10. 12:30

Ez a Championship olyan, mint egy teljesítménytúra, az indulásnál mindenki izgatott, lelkes, amikor már a cél közelében vagyunk, szintén; de a túra közben csak megyünk, megyünk; örülünk, ha valami szépet-jót látunk, de csak a cél lebeg a szemünk előtt, ami nagyon messze van még...

Nézzük is, mik történtek ez elmúlt héten!

Az egyik legfontosabb esemény, hogy végre-valahára lezárult az átigazolási piac! Be kell valljuk milliós olvasótáborunknak, hogy itt a szerkesztőségben nagyon nem kedveljük ezt az utóbbi években egyre inkább megőrülő cirkuszt, a beképzelt, öntelt sztárokat, a teljesen elszabadult, beteg összegeket (Neymar - 222 millió euró???), a Coutinho-féle beképzelt majmokat. Idén egy fontos dolog történt, az angolok teljes összhangban úgy döntöttek, hogy a bajnokság rajtja előtti csütörtökön záródik ezentúl a transfer window; teljesen értelmetlen és szakmaiatlan, hogy miközben már zajlik a bajnokság, a csapatok keretének a fele még tárgyalgat, megy ide-oda.

A QPR közepesen volt aktív idén, öt játékos érkezett hozzánk, David Wheeler, Alex Baptiste, Josh Scowen és Bright Osayi-Samuel véglegesen, míg Kazenga LuaLua egyelőre kölcsönbe. Henrik, kedves kollégám, ígéretet tett, hogy egy posztban bemutatja majd az érkezőket, várunk türelmesen tehát, úgyhogy most megyünk is tovább.

A válogatott meccsek miatti szünetben (Wszołek, Luongo, Washington, Sylla, és a többiek: összesen tizenkét QPR játékos volt érintett) volt a Grenfell Tower-i tűzvész áldozatainak megsegítésére a QPR által szervezett jótékonysági mérkőzés, természetesen a Loftus Road-i szentélyben. Óriási siker, teltház, a legnagyobb tisztelet illeti az összes résztvevőt, futballistákat, edzőket, különböző művészeket, közéleti személyiségeket! Well done, guys!

Rá is térhetünk most a hét egyetlen meccsére, tegnap az Ipswich Town csapatát fogadtuk, akik nagyon bekezdtek, négyből négy győzelemmel, a kispadon a minden hájjal megkent Mick McCarthy-val. Igazából nem tudjuk az okát, de vannak olyan meccsek, amikor nem egyszerűen bízunk a győzelemben, hanem teljesen biztosak vagyunk benne. Ez a mostani is ilyen volt, ritkán van, hogy az Erdős Janinak, a tippmix-mágusnak mi ajánlunk tippet, most ez történt, az a 2,1-es odds egy tuti meccsre remek...

És igazunk is volt.

Holloway a lassan védjegyének számító 3-5-2-vel kezdett, Smithies - Baptiste, Onuoha, Robinson - Wszołek, Luongo, Scowen, Freeman, Bidwell - Washington, Mackie összeállításban; csereként jött be Wheeler, Smith és LuaLua, a kispadon ott ült még Samuel is, tehát az összes új igazolás érintett volt. Kérdés, Sylla, N'Gbakoto és a többiek hogyan viselik majd az esetleges mellőzést. Persze, lehet, hogy a hiányzásuknak teljesen prózai okai vannak.

qpr_ipswich_gallery_07.jpg                               Mackie behelyezi az elsőt

 

14.060 néző előtt és Andy Davies játékvezető értő felügyelete mellett kezdődött a mérkőzés, és semmi extrát nem tudunk elmondani, csak azt, hogy simán nyertünk. A 2-1-es végeredményből akár egy szoros, kiélezett meccs képe is kirajzolódhatna, de nem az volt. 60%-40%-os labdabirtoklási-, 12-2-es kapuralövési arány, az Ipswich magasan legjobb játékosa Bialkowski, a kapusuk volt 7,4-es osztályzattal. Az első félidő végén Mackie, a második elején Freeman lőtt gólt (az elsőt QPR mezben, egyébként) a 91. percben Celina a kapunktól húsz méterre belebotlott a labdába, elég jól eltalálta, azzal lett 2-1, de összességében nyugodt, izgalommentes meccs volt ez.

qpr_ipswich_gallery_08.jpg                                 Freeman behelyezi a másodikat

Hat fordulón vagyunk túl, mindent egybevetve elégedettek vagyunk, bár nyilván bele tudnánk sok mindenbe kötni. Soroljuk inkább a pozitívumokat: eddig a középpálya, főleg Wszołek és Luongo kíválóan teljesít, de nem lehet panasz Scowenre sem. A csatárok gólokat lőnek, pontosabban a csatárok lövik a gólokat, a Washington-Mackie páros lesz szerintünk a kezdő hosszabb távon is, de Smith vagy Sylla, esetleg LuaLua is remekül száll be a játékba. Reménykedünk a sérültjeink - elsősorban Grant Hall - felépülésében; szóval most úgy tűnik, akár valami komolyabb eredmény is kisülhet ebből (a komolyabb eredmény alatt a play-off helyek egyikét értjük).

Most egy kétmeccses hetünk jön, kedden a szurkolótábora miatt rettegett dél-londoni Millwall gárdáját fogadjuk, aztán utazunk északra, a tavaly még Premier League szereplő Middlesbrough vendégeként. A négy ponttal elégedettek volnánk, de ha hat lenne belőle, akkor sem csapjuk földhöz a London Pride sörrel teli korsónkat, (amiként három pontnál sem, de ha választani lehet, legyen inkább négy...)

Végezetül ideteszünk egy képet a Grenfell Tower-i meccsről, egy fiatal kapus tehetségről, aki - amennyiben a fejlődése töretlen marad - akár szerződést is kaphat tőlünk!

_97646939_4842496a-9249-427b-8620-1cfdaac1ac8b.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://loftusroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7112818906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása