Hideg napok

 2019.02.01. 07:25

Mielőtt belevágunk az erősen ellentmondásos januári meccsek elemzésébe, pár szót a tegnap zárult átigazolási időszakról szólunk. Tényleg csak párat, amint az közismert, az FFP szabályok megsértéséért kirótt büntetésünk egyik eleme, hogy ebből a mostani időszakból mi kizáródtunk. Amiért leginkább szorítottunk, az valóság lett: a legfontosabb játékosaink, Luke Freeman, Massimo Luongo, Eberechi Eze maradtak a csapatnál! Örülünk annak, hogy Ryan Manning visszajött a Rotherham csapatától, ahol kölcsön időszaka alatt tizennyolc meccsen négy gólt szerzett.

Egyetlen játékost adtunk el, Idrissa Sylla Belgiumba, a Waregem csapatához távozott. Sok játékosunk került kölcsönbe alacsonyabb osztályú csapatokhoz, Aramide Oteh (Walsall), Charlie Owens (Wycombe), Paul Smyth (Accrington), David Wheeler (MK Dons), Seny Dieng (Dundee), Ilias Chair (Stevenage), Alex Baptiste (Luton), Sean Goss (St. Johnstone).
Kíváncsiak vagyunk, mennyire változnak meg az erőviszonyok a Championship mezőnyében az átigazolási szezon után - a West Brom például rendkívül aktív volt most.

00_ryan_manning_portsmouth_03.jpg                      Ryan Manning újra QPR mezben

Januárra négy meccsünk volt betervezve, négyet is játszottunk, de nem ugyanazt a négyet; ennek örömteli oka van: a harmadik fordulós FA kupa meccsünket az egyébként a Championship-et vezető Leeds ellenében 2-1-re megnyertük, Oteh és Bidwell góljaival. Emiatt a hónap végére, 26-ra kiírt WBA elleni meccset február 19-re halasztották; helyére a Portsmouth elleni FA kupa meccs került.

Az év első meccsét elsején játszottuk az Aston Villa ellen, 2-2 lett a vége (g.: Freeman és Eze) ez mindenképpen elfogadható, jó eredmény. Utána jött a már említett Leeds elleni kupasiker. A következő fordulóban Sheffieldbe utaztunk, az idén meglepően jól szereplő helyi United-hez, szoros meccs, 1-0- ás vereség. Nyilván nem voltunk boldogak, de ez sajnos benne van a pakliban. A következő meccs azonban "nincs benne" a pakliban, nem is lehet benne soha! Hazai pályán kaptunk ki a gyengécske Preston-tól, nem is akárhogyan, 4-1-re! Az egyetlen gólunkat Matt Smith lőtte. Ez a meccs elfogadhatatlan, ez nagyjából a WBA elleni 1-7-tel hasonló súlyú eset!

00_prest.jpg                     Tanácstalanság a Preston egyik gólja után

26-án az FA Cup negyedik fordulójában a Portsmouth-hoz utaztunk. Már a legjobb tizenhat közé jutás a tét, ennek megfelelően szinte a legerősebb csapattal mentünk, (szinte, merthogy Massimo Luongo az egész januárt az Ázsia bajnokságon töltötte). A Portsmouth jelenleg a League One-t, a harmadosztályt vezeti, de nagymúltú csapatról van szó. Óriási küzdelem után lett 1-1 (a küzdelem szó szerinti, Wells egyenlítő gólja után dulakodás tört ki, mindkét csapatot meg is büntette ezért a szövetség).

00_105390596_gettyimages-1089574750.jpg                    Izgatott megbeszélés a gól után


Döntetlen esetén újrajátszás következik, de ez már hazai pályán, a Loftus Road-on lesz, február 5-én. Azt is tudni lehet már, hogy továbbjutás esetén a Premier League tag Watford ellen, szintén hazai pályán meccselünk a legjobb nyolc közé jutásért. De szép is lenne!

Január tehát ellentmondásos, inkább gyenge eredményeket hozott, de mielőtt elkezdenénk dühösködni, érdemes tisztába tenni a helyzetünket, és érdemes néha visszaemlékezni a szezon elejére, a szezon előtti elvárásainkra. Igen, volt egy kimondottan kellemes másfél hónap, remek eredményekkel; és valljuk be, jó volt elkezdeni reménykedni mindenféle távlati célokban, de álljunk két lábbal a földön! 15 ponttal állunk a kiesési vonal fölött, és az utolsó play-off helytől 7 ponttal vagyunk csak lemaradva. Jó esélyünk van a kupa ötödik fordulójába jutnunk. A szezon előtt ezt az eredményt gondolkodás nélkül írjuk alá!

00_portsmouth_qpr_gallery_17.jpg             Wells a Portsmouth elleni egyenlítésnek örül

Végezetül - szokás szerint - nézzük a februári étlapot! Brutálisan kemény hónap vár ránk, hét (!) meccsünk lesz huszonnyolc nap alatt! 2-án megyünk a Wigan-hez, ez akár nyerhető is. 5-én, kedden a Portsmouth elleni megismételt kupameccs otthon, 9-én hozzánk jön a Birmingham City, aztán 12-én mi megyünk Bristolba, ez a két meccs kis bravúrral nyerhető. Két hazai meccs jön ezután, 16-án a listavezető Leeds, 19-én, a kupa miatt elhalasztott meccsen a West Brom lesz az ellenfél, mindkettő kőkemény, nagyon nehezen nyerhető. Hasonlóan nehéz lesz a hónap utolsó meccse 23-án, amikor a Middlesbrough vendégei leszünk. Természetesen mindez a kupameccs függvénye, amennyiben továbbjutunk a Portsmouth ellen, akkor a következő kör meccsét, a Watford ellenit a február 15-17-i hétvégén kell lejátszani, ez esetben a Leeds meccs halasztódik el.

00_mass.jpg    Luongo az ausztrál kiesés után a Brighton kapusát vígasztalja

Szintén szokás szerint nézzük a jelenlegi állást! Ha most érne véget a bajnokság, akkor a Leeds és a Norwich lenne Premier League csapat közvetlenül, a rájátszásba a Sheffield United, a West Brom, a Middlesbrough és a Derby County jutna be; a harmadosztályba a Reading, a Bolton és az Ipswich Town csusszanna.

Nincs más hátra, minthogy várjuk a kicsit enyhébb időt, és szurkoljunk a csapatnak!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://loftusroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7314524810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása